• 0720 758168
  • Transport gratuit în toată țara

Returnarea Produselor

Dacă nu ești mulțumit de calitatea produselor achiziționate, ai posibilitatea returnării acestora.
În conformitate cu dispozițiile Ordonanței de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ai dreptul de a te retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expiră după 14 zile începând de la ziua la care intri tu sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de tine, în posesia fizică a produselor. Singurele costuri care revin în responsabilitatea ta sunt chelutiielile directe de returnare a produselor.
Însă, pentru că știm ce important este confortul, noi îți oferim posibilitatea să testezi produsele noastre pentru o perioada mai lungă, astfel că le poți returna în termen de 30 zile de la primire, urmând aceeași procedură ca și în cazul retragerii, pe care o găsești detaliată mai jos.
 

Procedura de retragere
Clientii persoane juridice nu au dreptul să denunțe unilateral contractul, legislația în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.
Pentru a-ti exercita dreptul de retragere trebuie să ne informezi pe noi, Hermann Sofa pe numarul de telefon (+40) 720 758 168 sau pe adresa de mail office@hermannsofa.ro cu privire la decizia ta de a te retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă de orice tip, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. În acest scop, poti folosi modelul de retragere pe care îl poți descărca de aici.

Te rugăm să menționezi în notificare dacă dorești rambursarea banilor sau schimbarea produsului.
Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Noi îţi vom comunica fǎrǎ întârziere, confirmarea de primire a deciziei tale de retragere.

În termen de cel mult 14 zile de la data trimiterii notificării tale, te rugǎm sǎ restitui produsul primit însoţit de următoarele documente:
• factură (original sau copie);
• chitanţă (original sau copie);
• notificare

În cazul în care nu se respectă condiţiile de retur, Societatea nu va accepta returul.
În cazul în care soliciți înlocuirea produsului cu unul identic, înlocuirea se va face în condițiile și limitele unei comenzi normale. În cazul in care nu dispunem de un produs identic pentru înlocuire, îți vom oferi contravaloarea produsului sau alt produs în cazul in care accepți expres acest lucru.
În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferența de preț, dacă produsul este mai scump. În situația în care optezi pentru un produs mai ieftin, diferența de preț nu se va returna. Îți vom trimite produsul solicitat la schimb numai după ce s-a efectuat returul produsului cumpărat inițial.
Renunțarea la cumpărare în mod repetat (cel puțin două ori) va putea fi considerată un abuz, iar Societatea are dreptul să refuze o nouă livrare către acel Cumpărător sau către acea adresă.
În cazul produselor care prezintă defecte de fabricație, ai dreptul să returnezi aceste produse în termen de 14 zile lucrătoare de la recepționarea lor, având obligația să verifici starea produselor și să semnalezi eventualele defecte în cel mai scurt timp posibil. După returnarea produselor semnalate ca neconforme, ne asumăm dreptul de a verifica neconformitățile semnalate, iar în cazul confirmării acestora, îți vom înlocui produsele returnate cu altele similare sau îți vom rambursa valoarea acestora, inclusiv taxele de transport. Rambursarea se va face prin transfer bancar iar tu ai obligația de a ne furniza toate informațiile necesare efectuării transferului. Procedura de returnare este aceeași, menționată mai sus.
 

Consecinţele retragerii
Dacă te retragi, vom rambursa în întregime valoarea produsului, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că ai ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi și cu excepția taxelor de transport retur, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia ta de a te retrage din prezentul contract.

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, și nu ți se vor percepe comisioane.

Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-ai furnizat dovada că ai trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Expediază produsele până la expirarea celor 14 zile de la data la care ne-ai comunicat retragerea.

Singurul cost care va cădea în sarcina ta este costul direct al returnării produselor.

Produsul trebuie returnat în aceleași condiții în care a fost livrat, și anume: ambalat corespunzător, conținând toate părțile componente, fără a fi utilizat, în ambalajul original, inclusiv eventualele instrucțiuni de utilizare.

Esti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.
 

Formularul de returnare
Pentru a returna vreun produs, vă rugăm să descărcați și să utilizați următorul formular: